Četiri Careva Pirata u svijetu One Piece-a

Četiri Carstva: Najmoćniji Pirati svijeta u One Pieceu

Svijet One Piecea pun je legendarnih pirata, ali samo Četiri cara smatraju se najjačima i najstrašnijima od svih. To su značajne figure u svijetu mange i animea, a njihova slava ih prethodi. U ovom članku ćemo bliže pogledati Četiri cara, njihovu povijest i njihovo mjesto u svijetu One Piecea.

Kaido, Carstva Životinja

Kaido je najnoviji od četiri careva koji je stekao svoju poziciju moći. Poznat je pod nadimkom "Carev Divljaka" zbog svoje divlje izgleda i nadljudske snage. Kaido se smatra jednim od najtraženijih kriminalaca u svijetu One Piece-a, s nagradom od 4.000.000.000 Berry-a na glavi.

Unatoč svom strašnom ugledu, Kaido ima osjetljiviji dio. On je veliki obožavatelj alkohola i lako se može odvesti dobrom bocom. Međutim, to ne znači da je Kaido lako pobijediti. Svojim nadljudskim moćima i fenomenalnom snagom, smatra se jednim od najtežih protivnika u svijetu One Piecea.

Big Mom, "Empereur Pirate des Pâtisseries".

Big Mom je jedina žena učlanjena u Četiri Cara. Smatra se jednom od najstrašnijih kriminalaca u svijetu One Piecea, s nagradom od 4 000 000 000 Berry na glavi. Big Mom također poznat pod nadimkom "Emperor of Pastries" zbog svog strastvenog interesa za kolače i slastice.

Međutim, iza njene slatke fasade krije se okrutan i bezobziran karakter. Big Mom također ima nadljudske moći, poput sposobnosti kontrole oluje i izazivanja zemljotresa. Ona ne oklijeva koristiti svoju snagu da ostvaruje svoju volju nad drugima i dobije što želi.

Shanks, Crveni Car

Shanks je poznat kao najpoznatiji od Četiri Cara, velikim dijelom zbog njegove veze s glavnim likom u One Piece-u, Monkey D. Luffyjem. Shanks se smatra jednim od najljepših i najpoštovanijih pirata u svijetu One Piece-a i poznat je pod nadimkom "Crvenokosi Car" zbog svog crvenokosog kosa.

Iako Shanks nije jako moćan kao ostali Četiri cara, poznat je po svojoj mudrosti i karizmi. Ima i veliki utjecaj na ostale pirate i smatra se prirodnim vođom. Shanks je također poznat po svom zaštitničkom stavu prema svojim podređenima i ne oklijeva uzeti rizik kako bi ih zaštitio.

Crna brada, Car Terora

Blackbeard je najnoviji od Četiri Cara koji je stekao svoju poziciju moći. Smatra se jednim od najstrašnijih kriminalaca u svijetu One Piecea, sa nagradom od 2 000 000 000 Berrya na glavi. Blackbeard također poznat pod nadimkom "Car Strahova", zbog svog sposobnosti da izazove strah kod svojih neprijatelja.

Crni brkovi su poznati kao dijabolični strateg i nezasitna žeđ za moći. Nema nikakvih problema da izdaje svoje saveznike ili ih žrtvuje kako bi postigao svoje ciljeve. Unatoč tome, Crni brkovi se također smatraju vrlo strašnim protivnikom, sa nadmoćnom snaga i moći korištenja moći drugih.

Zaključak

Četiri cara su značajne figure u svijetu One Piecea i smatraju se najmoćnijim i najstrašnijim od svih pirata. Svaki od njih ima svoju jedinstvenu priču i motivaciju, ali svi dijele želju da dominiraju svijetom One Piecea. Sučeljavanja između Četiri cara i ostalih pirata obećavaju biti epična, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se ti odnosi razvijati tijekom serije.

 • en  fr  de  es  pt  it  pl  ru  ja  zh  ko  ar  hi  fa  fi  he  sr  nl  da  bm  no