Četiri careva pirata iz One Piece-a

Četiri cara: Najmoćniji pirati u svetu One Piece-a.

Svet One Piece-a pun je legendarnih pirata, ali samo Četiri cara smatraju se za najjače i najstrašnije od svih. Oni su značajne figure u svetu mange i anime serije, a njihova reputacija ih prethodi daleko. U ovom članku ćemo bliže pogledati Četiri careva, njihovu priču i njihovo mesto u svetu One Piece-a.

Kaido, "Vojvoda Zverova"

Kaido je najnoviji od četiri careva koji je stekao poziciju moći. Poznat je pod nadimkom "Carev Bestija" zbog svoje zvjerstvene pojave i izvanredne snage. Smatra se jednim od najtraženijih kriminalaca u One Piece svijetu, sa nagradom od 4 000 000 000 Berrya na glavi.

Malgré svog strašnog imena, Kaido ima ranjivu stranu. Veliki je obožavalac alkohola i lako se može odvratiti dobrom bocom. Međutim, to ne znači da je Kaido lako pobediti. Sa svojim nadljudskim moćima i fenomenalnom snagom, smatra se jednim od najtežih protivnika u svetu One Piece-a.

Big Mom, Empereur Pirate Печива

Big Mom je jedina žena među Četiri Vlastelina. Smatra se jednim od najstrašnijih kriminalaca u svetu One Piece-a, sa nagradom od 4.000.000.000 Berry-ja na glavi. Big Mom takođe poznat pod nadimkom "Vlastelin Pekarskih Proizvoda", zbog njene strasti prema tortama i slatkišima.

Međutim, iza njene slatke fasade krije se okrutan i nemilosrdan karakter. Big Mom je takođe opremljena izvanrednim moćima, kao što su sposobnost kontrole oluje i uzrokovanje potresa. Bez oklijevanja koristi svoju moć da nameće svoju volju drugima i da dobije ono što želi.

Shanks, "Crveni Care"

Shanks je verovatno najpoznatiji od Četiri cara, u velikoj meri zbog svoje veze sa glavnim likom One Piece-a, Monkey D. Luffy-em. Shanks se smatra jednim od najprijatnijih i najpoštovanijih pirata u svetu One Piece-a i poznat je pod nadimkom "Crvenokosi car" zbog svojih crvenih kosa.

Shanks nije tako jak kao ostali Četiri vladara, ali je poznat po svojoj mudrosti i harizmi. Takođe ima veliki uticaj na druge pirate i smatra se prirodnim vođom. Shanks je takođe poznat po tome što je veoma zaštitnički prema svojim podređenima i nije ustrajan da uzme rizike da ih zaštiti.

Crni brk, Car Terora

Blackbeard je najnoviji od Četiri cara koji je preuzeo vlast. Smatra se jednim od najstrašnijih kriminalaca u svetu One Piece-a, sa nagradom od 2 000 000 000 Berry-a na glavi. Blackbeard je poznat i pod nadimkom "Car straha", zbog sposobnosti da izaziva strah kod svojih neprijatelja.

Blackbeard je poznat po tome što je dijabolički strateg i ima nezaustavljivu žeđ za moći. Nema problema da prevari svoje saveznike ili ih žrtvuje kako bi dostigao svoj cilj. Ipak, Blackbeard se smatra i kao jako strašnog protivnika, sa nadljudskom snagom i moći da koristi moći drugih.

Zaključak

Četiri cara su značajne figure u svetu One Piece-a i smatraju se najmoćnijima i najstrašnijima od svih pirata. Svaki od njih ima svoju jedinstvenu priču i sopstvene motivacije, ali svi dijele želju da vladaju svetom One Piece-a. Sukobi između Četiri cara i ostalih pirata obećavaju da će biti epski, i biće zanimljivo videti kako će te veze razvijati tokom serije.

 • en  fr  de  es  pt  it  pl  ru  ja  zh  ko  ar  hi  fa  fi  hr  he  nl  da  bm  no